Top

آلبالو پلو

مواد لازم

  • آلبالو : یک کیلوگرم
  • برنج : 4 پیمانه
  • شکر : 400 گرم
  • پیاز : یک عدد
  • گوشت چرخکرده : 500 گرم
  • زعفران : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی در منزل

برای تهیه آلبالو پلو ابتدا برنج را با مقداری نمک و آب خیس کنید سپس هسته آلبالوها را بگیرید.

خارج کردن هسته آلبالو

روی آلبالوها شکر بپاشید سپس آلبالوها را به مدت 1 تا 2 ساعت در مکانی مناسب قرار دهید تا آب بیندازند.

مخلوط شکر و آلبالو

بعد از مدت زمان ذکر شده آلبالوها را درون قابلمه استیل یا لعابی و یا پریکس بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید در این مرحله از طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت نباید از قابلمه مسی استفاده کنید زیرا هم شربت و هم آلبالوها سیاه می شوند. بعد از اینکه آلبالوها به دمای جوش رسیدن کف روی آن ها را بگیرید و اجازه دهید تا شربت آلبالو غلیظ تر شود.

روش تهیه شربت آلبالو

آلبالوها را از صافی رد کنید و در مکانی مناسب قرار دهید تا شربت خنک شود.

ریختن آلبالوها در صافی
در مرحله بعدی طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت پیاز و گوشت را چرخ کنید و نمک و فلفل و زردچوبه را به مخلوط گوشتی اضافه کنید و مخلوط گوشتی را مقداری ورز دهید سپس گوشت را به کمک دست به شکل کوفته های ریز گوشتی در آورید و کوفته های ریز گوشتی را درون روغن سرخ کنید.

سرخ کردن گوشت چرخ کرده
در این مرحله از دستور پخت آلبالو پلو با گوشت مقداری از شربت آلبالو را روی کوفته های گوشتی بریزید.

لضلفه کردن شربت به گوشت قلقلی

درب تابه را ببندید تا کوفته ریزه ها با شربت پخته شوند.

طرز تهیه کوفته ریزه برای آلبالو پلو
درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برنج خیس خورده را درون قابلمه بریزید و برنج را کمی زنده تر آبکش کنید ( توجه داشته باشید برای آبکش کردن برنج زمانی که برنج را میان دو انگشت خود فشار می دهید باید اطراف آن نرم و مغز برنج کمی خام باشد) سپس کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را در کف قابلمه قرار دهید و برنج آبکش شده و آلبالوهای پخته و کوفته قلقلی را به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید.

ریختن آلبالو و گوشت قلقلی در لابه لای برنج ریختن برنج روی مخلوط گوشت و آلبالو

درب قابلمه را ببندید تا آلبالو پلو دم بکشد.

دم کردن آلبالو پلو
از روی آلبالو پلو مقداری برنج دم کشیده بردارید و درون ظرفی مناسب بریزید سپس برنج را با زعفران مخلوط کنید و آلبالو پلو را درون ظرفی مناسب بریزید و با برنج زعفرانی و خلال پسته آن را تزیین کنید.

 طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت

نکات طلایی برای پخت بهتر و طعم ایده آل آلبالو پلو

1. مقدار ذکر شده برای تهیه آلبالو پلو اختیاری است و اگر شما غذای شیرین دوست دارید می توانید میزان شکر را بیشتر کنید و در صورت تمایل می توانید شکر را از طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت حذف کنید.
2. در هنگام دم کردن آلبالو پلو از شعله پخش کن استفاده کنید و شعله گاز را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید.
3. اگر تمایل دارید آلبالو پلو خوش طعم تر شود می توانید از دارچین و فلفل قرمز و هل و زعفران و ادویه پلویی استفاده کنید.
4. می توانید مرغ و یا کوفته ریزه های گوشتی را به صورت جداگانه تهیه کنید و در هنگام سرو آلبالو پلو آن ها را در لا به لای آلبالو پلو بریزید.
5. اگر در طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت تمایل دارید از خلال بادام و یا خلال پسته استفاده کنید بهتر است آن ها را به مدت 1 ساعت درون مقداری آب خیس کنید و بعد از مدت زمان ذکر شده خلال بادام و یا خلال پسته را به مدت 4 دقیقه درون روغن تفت دهید.
6. برای راحت تر خارج کردن هسته آلبالوها می توانید آن ها را به مدت 30 دقیقه درون فریزر و در بین یخ ها قرار دهید.
7. بهتر بعد از بعد از دم کشیدن آلبالو پلو اجازه دهید تا بخار آن کم تر شود سپس آلبالو پلو را درون ظرفی مناسب بکشید.
8. آلبالو پلو را می توانید با سبزی خوردن و ماست و سالاد کاهو میل کنید.

تزیین زیبا و شیک آلبالو پلو مجلسی

در این مطلب با طرز پخت آلبالو پلو با گوشت خوشمزه و لذیذ در منزل آشنا شدید که امیدواریم از طعم بی نظیر این غذای ایرانی بی نظیر نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع پلوهای مخلوط به بخش اشپزی دیجی پروتئینمراجعه کنید.

 

digiprotein.ir