Top
گوشت ران شتر1کیلویی

گوشت ران شتر1کیلویی

توضیحات دیجی پروتئین راجع به گوشت شتر

بدون غده چربی و کوهان با صلابت و قوام گوشت 


بزودی

گوشت شتر

گوشت شتر یکی از لذیذترین و خوشمزه‌ترین انواع گوشت قرمز محسوب می‌شود. این گوشت ظاهری شبیه به گوشت گاو دارد اما از لحاظ عطر و طعم با آن متفاوت است. گوشت شتر سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است، به همین دلیل قرار دادن آن در رژیم غذاییتان، تاثیرات مثبتی بر روی بدن شما خواهد گذاشت. یکی از مهم‌ترین مزیت های این ماده غذایی در مقایسه با گوشت‌های دیگر این است که گوشت شتر عاری از مواد آنتی‌بیوتیکی و هورمونی است، چرا که این حیوان به صورت پرورش دامی رشد نمی‌کند.

گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو پروتئین و چربی کم‌تری دارد. پروتئین های موجود در گوشت شتر اسیدهای آمینه مهم و نیمه ضروری را ندارند. از ران، راسته و کوهان شتر برای پخت غذاهای مختلفی استفاده می‌شود که هر کدام از اجزا، خواص منحصر به فرد خود را دارند. به عنوان مثال مقدار کلسیم فقط در عضلات ران زیاد است اما روی و آهن در گوشت شتر بیش‌تر از گوشت‌های دیگر است.

گوشت شتر انرژی‌زا است و مصرف آن می‌تواند منجر به تقویت سیستم کلی بدن شما شود. همچنین مواردی مثل کمک به کاهش وزن، رفع کم‌خونی، تقویت حافظه و پیشگیری از اختلالات جنین از دیگر فوایدی هستند که گوشت شتر بر روی سلامتی دارد. مصرف گوشت شتر به همه افراد خصوصا کهن‌سالان و زنان باردار پیشنهاد می‌شود.

 

طبع گوشت شتر

مصرف گوشت شتر در طب سنتی به دلیل خواصی که برای بدن دارد، بسیار توصیه می‌شود. طبع گوشت شتر گرم و خشک است و می‌تواند انتخاب خوبی برای سردمزاجان باشد. از روغن زیتون جوشانده شده، سرکه، شوید، نمک، فلفل و زیره به عنوان مصلحات این گوشت نام برده می‌شود. از فواید این گوشت می‌توان به تقویت قوای جسمانی، رفع کم‌خونی، کمک به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از درد مفاصل اشاره کرد.

 

نحوه تشخیص تازه بودن گوشت شتر

گوشت شتر و تازه بودن آن بسته به سن شتر تغییر می‌کند. گوشت شترهای جوان که ۱ تا ۳ سال سن دارند، خوشمزه تر از گوشت شترهای پیر است  و بافت آن نیز نرم‌تر است. هر چه حیوان سن بالاتری داشته باشد گوشت محکم‌تری خواهد داشت و روند هضم آن نیز کند‌تر می‌شود. گوشت شترهای کم سن از نظر طعم، مزه و و نرمی به گوشت گاو شباهت دارد. به همین دلیل بهتر است، از شتر های یک ساله برای قربانی کردن استفاده شود. علت دیرپز شدن گوشت‌های قدیمی‌تر این است که هر چقدر عمر شتر بیش‌تر باشد، پیوندهای موجود بین الیاف آن زیادتر می‌شود و در نتیجه حرارت و آنزیم ها اثر کم‌تری بر روی آن‌ها می‌گذارند. گوشت شترهای پیر به علت مقادیر زیاد کلاژن موجود در آن‌ها دیر پخته می‌شوند و در نتیجه برای سرخ کردن مناسب نیستند، که اما می‌توان از آن به صورت فرآوری شده مثل کالباس استفاده کرد و یا مانند بعضی از گوشت ها خشک و نگهداری کرد.  

 

گوشت شتر چه خواصی دارد؟

گوشت شتر ارزش غذایی بالایی دارد و یک منبع غنی از پروتئین است. این گوشت ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی را در خود جای داده است و به همین دلیل توصیه می‌شود که آن را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با مهم‌ترین خواص گوشت شتر آشنا شوید.

 

گوشت شتر در بارداری

گوشت شتر خواص بسیار زیادی برای خانم‌های باردار دارد، وجود انواع ویتامین ها به خصوص ویتامین  B و مواد معدنی مثل فسفر و کلسیم در گوشت شتر، به رشد بهتر جنین شما کمک می‌کند. همچنین این ترکیبات از بسیاری از اختلالات مربوط به رشد جنین جلوگیری می‌کند. این گوشت کالری و ارزش غذایی بالایی دارد و به همین دلیل برای بانوان شیرده بسیار مفید است. از دیگر خواص گوشت شتر در بارداری، پیشگیری از زایمان زودرس است. 

 

گوشت شتر برای کودکان

گوشت شتر بسیار پر انرژی و مغذی است، به همین دلیل مصرف آن برای کودکانی که تحرک بالایی دارند، توصیه می‌شود. همچنین این ماده غذایی کلسیم و فسفر را در خود جای داده است. مصرف کلسیم برای تقویت سلامت استخوان های شما توصیه می‌شود و فسفر عملکرد مغز و اعصاب را تقویت می‌کند. یکی دیگر از خواص گوشت برای کودکان، تقویت قوای کلی کودک است. همچنین می‌توانید از روغن قلم شتر برای کودکانی که هنوز قادر به حرکت نیستند استفاده کنید.

 

گوشت شتر در کاهش وزن

اگر از علاقه‌مندان به گوشت قرمز هستید و تصمیم دارید که کاهش وزن را تجربه کنید، گوشت شتر می‌تواند جایگزین گوشت های قرمز دیگر شود. مصرف گوشت شتر برای کم کردن وزن بسیار توصیه می‌شود. این گوشت، چربی های اضافه ی بدن را کاهش می‌دهد و با کاهش سطح کلسترول خون، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی  و عروقی را به حداقل می‌رساند.

 

گوشت شتر و تامین انرژی

گوشت شتر انرژی لازم برای سلول های شما را فراهم کرده و بافت های آسیب دیده بدن شما را نیز ترمیم می‌کند. بعضی از هورمون ها به دلیل ضعف بدن کاهش پیدا می‌کنند. این گوشت با تولید مجدد هورمون ها، به بهبود عملکرد بدن کمک شایانی می‌کند. ترکیبات موجود در گوشت شتر بدن شما را در برابر بیماری های مختلف مقاوم می‌کند. دلیل این مسئله، وجود نوعی اسیدچرب غیر اشباع است که از بدن در مقابله با بیماری ها محافظت می‌کند. علاوه بر مواردی که ذکر شد، گوشت شتر انتخاب خوبی برای رفع خستگی و فرسودگی به شمار می‌آید. گوشت شتر حاوی گلیکوژن است و سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد. همچنین بدن انرژی موجود در این گوشت را به سرعت دریافت می‌کند و قوای بدن را حفظ می‌کند.

 

گوشت شتر و کم خونی

حدود یک سوم جمعیت جهان از بیماری کم خونی رنج می‌برند. اگر احساس کم‌خونی دارید، این گوشت را در برنامه غذایی خود قرار دهید. مصرف گوشت شتر، به دلیل ترکیبات موجود در آن، در رفع کم‌خونی موثر است و موجب افزایش هموگلوبین در خون می‌شود. کمبود آهن سبب بروز کم‌خونی و ضعف قوای جسمانی می‌شود.

گوشت شتر در بسته‌ها و وزن های مختلف تهیه و عرضه می‌شود و به همین دلیل قیمت گوشت شتر می‌تواند متغیر باشد. در بازار آنلاین به روز رسان می‌توانید با مقایسه و بررسی لیست قیمت انواع گوشت، به راحتی سفارش خود را ثبت کنید.

 

عوارض مصرف گوشت شتر

گوشت شتر نیز مانند هر ماده‌ی غذایی اگر به اندازه مصرف نشود، باعث بروز مشکلات مختلف می‌شود. این گوشت دیر هضم است و ممکن است برای افرادی که مشکلات هضم دارند، اختلال ایجاد کند. همچنین این ماده غذایی گرم است و به همین دلیل مصرف زیاد آن به گرم مزاجان توصیه نمی‌شود. در بین اجزای شتر، کوهان آن چربی زیادی دارد و مصرف آن برای افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند، توصیه نمی‌‌شود. بهتر است در مصرف این ماده غذایی، تعادل را رعایت کنید تا از عوارض گوشت شتر پیشگیری کنید.

 

تفاوت گوشت شتر و گوساله

یکی از مهم‌ترین مسائلی که ممکن است خیلی از افراد با آن درگیر باشند آن است که گوشت شتر بهتر است یا گوساله؟ از گذشته ها تا به امروز، مصرف گوشت شتر به دلیل ویژگی‌‌های متمایزی که دارد، بسیار توصیه شده است. گوشت شتر به دلیل ترکیبات موجود در خود، استقامت و قوای بدنی را زیاد می‌کند و همچنین به تقویت اعصاب منجر می‌شود. مصرف این ماده غذایی به ورزشکاران، کهنسالان، بانوان باردار، شیرده و دانش ‌آموزان توصیه شده است.

گوشت شتر ظاهری مشابه به گوشت گوساله دارد و نسبتا سفت و دیرپز است. اغلب خانواده‌ها از دیرپز بودن این ماده غذایی ناراضی هستند و شاید به همین دلیل گوشت گوساله را جایگزین آن کنند. لازم است بدانید که اگر از گوشت شتر جوان استفاده کنید، دیگر این مشکلات را نخواهید داشت و دلیل این موضوع آن است که این گوشت بافتی نرم و لذیذ دارد و برای چرخ شدن و یا کباب کردن بسیار مناسب است. این گوشت به نسبت گوشت گوساله و گاو، چربی، پروتئین و آهن کم‌تری دارد اما مقدار کلسیم، فسفر و ویتامین B موجود در آن بیش‌تر است. از قلم و کوهان شتر نیز به عنوان غذا و برای کاهش دردهای رماتیسمی استفاده می‌شود.

 

 انواع غذا با گوشت شتر

گوشت شتر اگرچه مانند باقی گوشت های قرمز محبوبیت ندارد اما از آن برای تهیه انواع غذاهای مختلف استفاده می‌شود. به عنوان مثال شما می‌توانید از گوشت شتر برای خورشت های مختلف استفاده کنید. در ادامه به شما طرز تهیه چند غذا با گوشت شتر را آموزش می‌دهیم.  

کوفته با گوشت شتر

کوفته با گوشت شتر یکی از انواع غذاهای لذیذ و خوشمزه است که علاوه بر طعم خوبی که دارد، برای سلامت بدن شما نیز بسیار مفید است. شما می‌توانید این غذا را برای مهمانی های خود سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه کوفته با گوشت شتر

گوشت شتر (بدون استخوان): 500 گرم

پیاز رنده شده: یک عدد متوسط

تخم‌ مرغ: یک عدد

آرد نخودچی: دو الی سه قاشق سوپخوری

نعنا خشک: یک قاشق چایخوری

تخم گشنیز آسیاب‌ شده: ½  قاشق چایخوری

زیره‌ آسیاب شده: یک قاشق چایخوری

ترخون خرد شده: یک قاشق سوپخوری

روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

 

مواد لازم برای تهیه‌ سس گوجه‌ فرنگی

پوره‌ گوجه‌ فرنگی: 500 گرم

پیاز سرخ شده: دو قاشق سوپخوری

فلفل دلمه‌ای خرد شده: یک عدد

آبلیمو: دو قاشق سوپخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

 

طرز تهیه کوفته گوشت شتر

برای تهیه این کوفته ابتدا، گوشت شتر بدون استخوان خود را سه مرتبه چرخ کنید و در یک کاسه‌ گود بریزید. سپس آرد نخودچی را به همراه تخم مرغ، پیاز رنده شده، تخم گشنیز، نعنا، ترخون و زیره را به کاسه اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد کاملا به خورد هم بروند. نمک، زردچوبه و فلفل را نیز به آن اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا مواد حالتی چسبنده پیدا کند.

در یک تابه، کمی روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن گرم شود. سپس مخلوط آماده شده خود را به شکل توپ های کوچک درآورید و آن‌ها را در روغن سرخ کنید و در سس مخصوص گوجه قرار دهید. روی ظرف خود را با فویل بپوشانید و برای 25 دقیقه، در دمای 180 درجه سانتی‌گراد بپزید.  

طرز تهیه‌ سس گوجه‌ فرنگی

این سس مخصوص کوفته با گوشت شتر است و طعم غذا را چندین برابر بهتر می‌کند. برای تهیه این سس، ابتدا پوره‌ گوجه‌ فرنگی را در یک ظرف نسوز بریزید و پیاز سرخ شده را به همراه فلفل دلمه‌ای، آبلیمو و فلفل و نمک به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

 

نحوه تهیه چنجه شتر

چنجه نوعی پرطرفدار از کباب است که با انواع گوشت قرمز تهیه می‌شود. این کباب دستورالعمل ساده‌ای دارد و شما می‌توانید به راحتی آن را در خانه تدارک ببینید. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه چنجه با گوشت شتر آشنا شوید. 

مواد لازم برای تهیه کباب چنجه شتر

گوشت شتر: 250 گرم

پیاز: یک عدد بزرگ

کیوی: یک عدد

فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کباب چنجه با گوشت شتر

طرز تهیه چنجه بسیار راحت است، کافیست در ابتدا گوشت شتر را به قطعات 2 در 3 خرد کنید. پیاز را نیز به صورت درشت و خلالی به همراه کیوی رنده شده در ظرفی بریزید و به همراه فلفل سیاه به خوبی هم بزنید. گوشت ها را در مخلوط آماده شده قرار دهید تا مزه‌ دار شوند. سپس آن‌ها در ظرف در بسته و برای حداقل 6 ساعت در یخچال بگذارید. در نهایت، به گوشت ها نمک بزنید و بر روی زغال و یا اجاق گاز کباب کنید.  

 

کباب عربی با گوشت شتر

کباب گوشت شتر یکی از انواع کباب هاست که بیش‌تر در کشورهای عربی طرفدار دارد و می‌تواند در مهمانی های بزرگ نیز سرو شود. در ایران علاوه بر چنجه شتر، کباب کوهان شتر نیز پخته می‌شود که چربی زیادی دارد.

مواد لازم برای تهیه کباب عربی با گوشت شتر

گوشت شتر: یک کیلو

سیب‌ زمینی متوسط: دو عدد

سبزیجات معطر: 100 گرم

بادام و گردو: 100 گرم

هویج متوسط: دو عدد

ترشی عربی: به مقدار لازم

کره و روغن زیتون: به مقدار لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه کباب عربی با گوشت شتر

برای آماده کردن این کباب، مزه‌دار کردن گوشت شتر اهمیت بسیار زیادی دارد. گوشت شتر را در یک ظرف به همراه روغن زیتون، کره، فلفل، نمک و زردچوبه مخلوط کنید و اجازه دهید برای چند ساعت استراحت کند تا کاملا طعم بگیرد. در ظرفی دیگر، سیب‌ زمینی، هویج‌ و سبزیجات معطر خرد شده را به همراه گردو و بادام خرد شده، ترشی عربی و نمک و فلفل را با هم خوب مخلوط کنید.

زمانی که گوشت شتر مزه‌دار شد، آن را روی حرارت کم کباب کنید، در این مرحله نیازی به پخت کامل گوشت نیست و فقط کافیست کمی سفت شوند. سپس بر روی گوشت‌ برشی ایجاد کنید و از مواد مخلوط داخل آن بریزید و گوشت را بر روی توری و با حرارت کم کباب کنید. مراقب باشید که آن را به اندازه کافی بپزید. با چاقویی تیز گوشت را برش بزنید و به همراه چاشنی محبوبتان سرو کنید. کباب گوشت شتر شما آماده است.

 

خرید گوشت شتر

گوشت شتر از انواع گوشت قرمز محسوب می‌شود که اگرچه مصرف آن برای سلامتی مفید است اما به صورت مداوم از آن استفاده نمی‌شود. کیفیت گوشت شتر اهمیت زیادی دارد و بهتر است از مراکز معتبر تهیه شود. فروش گوشت شتر در تهران به شکل حضوری و اینترنتی انجام می‌شود و شما می‌توانید علاوه بر مراجعه حضوری به فروشگاه ها، از طریق وب سایت و یا اپلیکیشن دیجی پروتئین ، خرید اینترنتی گوشت شتر را نیز تجربه کنید و ضمن بررسی اطلاعات محصول، سفارش خود را ثبت کنید.  

نظرات کاربران

نظر بدهید