Top

باقلوا عربی (بسبوسه بالقسطه)

طرز تهیه:

خب همونطور که دیدین سه مرحله داره برای همین مواد لازم هر مرحله رو مجزا دادم که متوجه بشید.

اول از همه شربت رو آماده میکنیم که برای استفاده خنک شده باشه .

البته قبل از شروع كار، فر رو روشن ميكنيم و ميزاريم روى 180 درجه تا گرم بشه.

شکر و آب رو میریزیم تو قابلمه کوچیک یا شیر جوش و میزاریم چند دقیقه ای بجوشه تا شکر حل بشه و قوام بیاد ، قبل از اینکه خاموشش کنیم آبلیمو رو اضافه میکنیم یک قل که بزنه کافیه.

بسبوسه

اگه میبینید رنگش زرده من آخر سر یه کوچولو زعفرون بهش اضافه کردم، آماده داشتم که ریختم و گرنه ضرورتی نداره شما میتونید نزارید.

خب اینو میزاریم کنار تا سرد بشه ، میریم مواد میانی رو درست میکنیم ، این لازم نیست خنک باشه ولی برای اینکه بعدش آماده باشه و بین کیک قرار بدیم راحت باشیم انجام میدیم، اگه سرعت عمل داشته باشین میتونید همزمان انجام بدین ، من خودم همونطور که مواد اصلی در حال هم زدن بود اینو هم رو گاز گذاشتم تا آماده بشه.

برای اینکار خامه و نشاسته و شکر رو میریزیم تو قابلمه و میزاریم رو حرارت متوسط و مرتب هم میزنیم تا یه کم نشاسته پخته بشه و موادمون نسبتا غلیظ بشه .

بسبوسه

 
چیزی حدود 5 ، 6 دقیقه زمان میبره .
 

بسبوسه

وقتی نسبتا غلیظ و یکدست شد خاموش میکنیم و میریم سراغ مواد اصلی:
 

بسبوسه

همونطور که تو تصویر مشخصه تخم مرغ، خامه، ماست، شکر، بکینگ پودر، وانیل، روغن (یعنی همه مواد به جز آردها و پودر نارگیل) رو میریزیم تو همزن و چند دقیقه ای میزنیم تا با هم مخلوط و یکدست بشن.

اگه همزن ندارید میتونید تو مخلوط کن یا غذا ساز بریزید، اینم برای این گفتم که دستتون باز باشه و برای درست کردنش راحت باشید.

بسبوسه

وقتی مواد یکدست شد آرد سفید وسمولینا رو اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن همزن رو روشن میکنیم و میزنیم البته این قسمت رو میتونید با همزن دستی هم انجام بدین و چه بسا بهتر باشه. آخر کار هم پودر نارگیل رو اضافه میکنیم و یه کوچولو مخلوط میکنیم و تمام.

حالا یه ظرف مناسب که یه کم ارتفاع داشته باشه و میشه تو فر بره مثل پیرکس آماده میکنیم و چرب میکنیم.

بسبوسه

نصف مایه کیک رو میریزیم تو ظرف و صافش میکنیم.

بعد با قاشق آروم مایه میانی یا همون خامه ونشاسته رو روش میریزیم ، سعی کنید به کناره ها نچسبه.

بسبوسه

وقتى كل خامه تموم شد بقیه مایه کیک رو بازم با قاشق میریزیم روی خامه ها و تمام سطح رو میپوشونیم. احتمالا یه مقدار غلیظ باشه و باید با کف قاشق صافش کنید. البته لازم نیست خیلی صاف بشه ، تو فر که میره خودش یکدست میشه.

بسبوسه

خب ببینید الان تقریبا کار تموم شده ولی بعد از پخت قراره این بسبوسه برش بخوره ، از همین حالا یه پاکت خامه میاریم و گوشه شو یه کوچولو برش میدیم.

بسبوسه

بعد با همین خامه روی مایه آماده مون خط کشی مورب میکنیم که بعد روی همین خطها برش بدیم. ببینید اینجوری ??

بسبوسه

بعدم اینوری خط میکشیم که لوزی بشه، اینجوری ??

بسبوسه

كمتر از نصف پاكت خامه مصرف ميشه.

ظرف رو میفرستیم تو فر به مدت حدودا نیم ساعت ، اگه دیدین هنوز طلایی نشده بیشتر بزارین یا اینکه گریل رو یکی دو دقیقه روشن کنید.

بسبوسه

اینجوری نیگاش نکنید بعدا خوشگل میشه ?

همینطور که داغه شربت سرد رو روش میریزیم.

بسبوسه

کامل سطحشو میپوشونیم، اشکال نداره زیاد باشه ، بعد به خورد کیک میره، چون شکر دستور کمه این مقدار شربت رو لازم داره.

بسبوسه

همینطور یه مدت میزاریم کنار تا شربت یه کم به خورد کیک بره فکر میکنم نیم ساعت کافی باشه.

بعد با یه کارد روی قسمتهای لوزی شده که با خامه علامت زده بودیم برش میدیم.

بسبوسه

بازم میزاریم کنار ، وقتی شربت از لاى برشها كامل به خورد کیک رفت اونو تزیین میکنیم.

روی هر تیکه برش خورده یه کوچولو خلال پسته یا پودر پسته یا پودر نارگیل میریزیم.

دسر ما آماده است و قابل سرو ، میتونید همینطور گرم سرو کنید یا اینکه چند ساعت بعد ، از دما كه بیافته خوشمزه تره.

با خلال پسته و پودر نارگيل يا هر چى كه دوست داريد تزئين كنيد.

 

 

 دیجی پروتئین