Top

برنج خارجی

                                                                 دیجی پروتئین 

 

عوارض خطرناک خوردن برنج هندی و پاکستانی

عوارض خطرناک خوردن برنج هندی و پاکستانی

   عوارض خطرناک خوردن برنج هندی و پاکستانی

 

 

 

 

عوارض خطرناک خوردن برنج هندی و پاکستانی

سخنگوی موسسه تحقیقات برنج ایران در گفت و گو با خراسان اعلام کرد : برنج های هندی دانه بلند آلوده به ماده سمی«فنول» و سرطان زاست!!!

رئیس موسسه تحقیقات برنج اعلام کرد: طبق بررسی های انجام شده توسط موسسه تحقیقات برنج که با کمک یک محقق ایرانی عضو موسسه بین المللی تحقیقات برنج انجام شده است متاسفانه برنج های هندی وارداتی با توجه به ویژگی های غیر معمول و غیر طبیعی که دارند مشکوک به دستکاری ژنتیکی هستند و مصرف آن ها می تواند منجر به بروز مشکلات گوارشی و سایر مشکلات برای سلامت انسان شود.در همین رابطه سخنگوی موسسه تحقیقات برنج ایران نیز در گفت وگو با خراسان اظهار داشت: آن چه به طور غیررسمی در این خصوص مطرح شده است، آلوده بودن این برنج ها به ماده شیمیایی «فنول» است که به شدت سرطان زاست. ضمن آن که موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز به عنوان اصلی ترین و مهم ترین مرجعی که در این زمینه می تواند اظهارنظر کند نسبت به آلودگی شیمیایی این برنج ها هشدار داده است. به طور معمول در دنیا ارقام جدید برنج پس از طی مراحل مختلف آزمایش می شود و اثبات نتایج آن به ثبت می رسد اما برنج های وارداتی دانه بلند از سوی هیچ مرجعی به ثبت نرسیده اند و به همین جهت ساختار آن ها کاملا ناشناخته است و با توجه به شواهد موجود به نظر می رسد مراکز دیگر از جمله وزارت بهداشت باید در این زمینه وارد عمل شود. نکته تاسف بارتر این که بررسی های ما نشان داده است این نوع برنج در خود کشور هندوستان مصرف نمی شود و حتی به کشورهای اروپایی نیز راه پیدا نکرده که علت آن در دست بررسی است.عباس شهری رئیس موسسه تحقیقات برنج ایران در گفت و گو با خراسان اظهار داشت : بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف این نوع برنج ها که مشکوک به دستکاری ژنتیکی است، برای مردم ضرر دارد. وی خاطر نشان کرد: متاسفانه واردکنندگان این برنج ها در تبلیغات اغواکننده خود خصوصیات متعددی را از جمله ضدآفت بودن، خاصیت رژیمی، قد بلند بودن برنج ها و کیفیت بالای پخت برای این نوع برنج ها مطرح می کنند در حالی که به طور کلی هنوز هیچ رقم برنج طبیعی در دنیا وجود ندارد که همه این خصوصیات را به طور یک جا داشته باشد ضمن آن که از نظر علمی نیز انتقال یک ژن کیفی با حفظ کمیت اغلب امکان پذیر نیست. این در حالی است که در برنج های هندی وارداتی چند خصوصیت کیفی به طور توام دیده می شود و این نکته ای است که توجه محققان و مراجع علمی را به خود جلب کرده و بیانگر آن است که دستیابی به چنین محصولی تنها از راه غیر معمول امکان پذیر است. وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در موسسه بین المللی تحقیقات برنج، تحقیقات برای تولید برنجی با کیفیت بالا با عنوان super green rice آغاز شده که عملکرد آن بیش از ?? تن است و از کیفیت بالایی برخوردار است. تحقیقات در این خصوص توسط محققانی از سراسر دنیا در این موسسه در حال انجام است که اتفاقا یکی از محققان ایرانی که پیشتر در موسسه تحقیقات برنج ایران فعالیت داشته در این تیم دعوت به همکاری شده است. بنابراین در شرایطی که تحقیقات در یک چارچوب علمی و حساب شده انجام می شود، ظهور یک باره نوعی برنج دانه بلند با مقاومت بالا و بدون ایجاد چسبندگی و خواص دیگری که برای آن مطرح می شود ذهن هر محققی را به خود مشغول می کند. در همین راستا موسسه تحقیقات برنج ایران با کمک محقق برجسته ایرانی عضو موسسه بین المللی تحقیقات برنج در فیلیپین تحقیقات خود را درباره کیفیت این برنج آغاز کرد که با بررسی فاکتورهای مختلف در ارقام موجود برنج، از جمله آمیلوز، ژلاتین شدن یا gt، قوام ژل یا gc و ویسکوزیته که اغلب در سنجش کیفی ارقام برنج متناسب با ذائقه عمومی مورد بررسی قرار می گیرد، به این نتیجه رسیدیم که برنج دانه بلند وارداتی از ویژگی ویسکوزیته (چسبندگی پس از پخت) برخوردار نیست.این برنج ها به گونه ای است که هر اندازه در آب جوش حرارت می بیند به اصطلاح شل یا له نمی شود و این خیلی غیرطبیعی است.به علاوه ادعای ضد آفت بودن این برنج ها نیز مسئله دیگری است که احتمال استفاده از مواد شیمیایی را در فرآیند تولید این برنج ها تقویت می کند که با اثبات این موضوع، می توان با قاطعیت اعلام کرد که این ترکیبات شیمیایی به هیچ وجه توصیه شده نیستند و تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان به شمار می روند.وی تصریح کرد: از سوی دیگر نتایج بررسی های ما نشان می دهد که این برنج ها مشکوک به دستکاری ژنتیکی یا تغییر ژن هستند.وی خاطرنشان کرد: با توجه به احتمالات موجود حداقل انتظار این است که مصرف کنندگان این نوع برنج ها را با ولع مصرف نکنند و در مصرف آن جوانب احتیاط را نیز در نظر بگیرند. ضمن آن که در صورتی که این محصولات از دسته محصولات دستکاری ژنتیکی هستند این موضوع یا روش تولید آن ها باید روی بسته بندی برنج درج و مضرات احتمالی آن ها نیز مطرح شود تا مردم قدرت انتخاب داشته باشند.دکتر خانکشی پور سخنگوی موسسه تحقیقات برنج ایران نیز در گفت وگو با خراسان در این خصوص می گوید: برنج های وارداتی دارای خصوصیاتی هستند که برای اولین بار در دنیا مطرح می شود. به طوری که در حال حاضر هیچ برنجی با این خصوصیات بلندی، مقاومت و خصوصیت قد کشیدن بعد از پخت (تا این اندازه) در دنیا وجود نداشته است. این دانه های برنج حدود ? دهم میلی متر قد دارند که پس از پخت قد آن ها به حدود ?/? سانت می رسد. ضمن آن که در مقابل حمله حشرات کاملا مقاوم هستند و بعد از پخت نیز کیفیت خوبی دارند. به علاوه به تازگی در برخی فروشگاه ها، تبلیغاتی مبنی بر رژیمی بودن این نوع برنج ها نیز مطرح می شود. از سوی دیگر طرح این ادعای واهی که این نوع برنج باعث کاهش قند خون نیز می شود، نکته ای بسیار نگران کننده است.وی خاطرنشان کرد: به طور معمول در دنیا ارقام جدید برنج پس از طی مراحل مختلف آزمایش می شود و اثبات نتایج آن به ثبت می رسد. اما این در حالی است که برنج های وارداتی دانه بلند از سوی هیچ مرجعی به ثبت نرسیده اند. به همین جهت ساختار آن ها کاملا ناشناخته است.وی اضافه کرد: محققان ما در موسسه تحقیقات برنج با شروع آزمایش های اولیه و در اولین بررسی های خود به این نتیجه رسیدند که ایجاد نشدن هیچ گونه چسبندگی در این نوع برنج و له نشدن آن در اثر پخت طولانی مدت و مقاومت آن در برابر کلیه آفات می تواند به این علت باشد که این نوع برنج در مرحله عمل آوری فرآیند خاصی را طی کرده و مورد دستکاری های ژنتیکی قرار گرفته است. البته برای صدور حکم قطعی در این زمینه آزمایش های دیگری نیز موردنیاز است به طوری که dna این نوع برنج باید مورد آزمایش قرار گیرد که البته پروسه زمان بر و هزینه بری است، در هر حال به نظر می رسد مراکز دیگر از جمله وزارت بهداشت و… باید در این زمینه وارد عمل شوند.وی تصریح کرد: در فرآیند تولید محصولات تراریخته یا دستکاری ژنتیکی شده بسته به نوع پروتئین فعال شده باید مضرات احتمالی آن به مصرف کننده اطلاع داده شود. وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه به دنبال اعلام هشدار موسسه تحقیقات برنج ایران در خصوص احتمال مضربودن برنج های وارداتی برای سلامت جامعه موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به عنوان اصلی ترین مرجع تایید سلامت محصولات با انجام آزمایش های اولیه اعلام کرده است که این نوع برنج ها آلودگی شیمیایی دارند ضمن آن که قرار است توضیحات تکمیلی و نوع موادشیمیایی مورد استفاده در عمل آوری این نوع برنج ها روز چهارشنبه هفته جاری اعلام شود. وی اظهار داشت: آنچه به طور غیررسمی در این خصوص مطرح شده است آلوده بودن این برنج ها به ماده شیمیایی فنول است که شدیدا سرطان زاست.وی افزود: موسسه استاندارد هم چنین اعلام کرده است که برنج وارداتی که همه آن را با شاخصه قد بلندی می شناسند هیچ ارزش غذایی ندارد و چه بسا با تکمیل شدن تحقیقات یادشده میزان ضررهایی که این نوع برنج ها به بدن وارد می کنند مشخص خواهد شد. خانکشی پور هم چنین تصریح کرد: نکته تاسف بار در این میان آن است که این برنج وارداتی که به میزان گسترده به ایران وارد و مصرف می شود در کشور هندوستان که تولیدکننده اصلی آن است هیچ گونه مصرفی ندارد و حتی به هیچ کشور اروپایی نیزوارد نشده است. این موضوعی است که ما علت آن را در دست بررسی داریم.الان چند سال از این ماجرا میگذرد ولی هیچ ارگانی برای ممنوع کردن این نوع برنج اقدام نکرده است,عوارض خطرناک این نوع برنج در دراز مدت مشاهده می شود!در صورتی که بسیاری از مردم از این ماجرای هولناک خبری ندارند.

 

     " لطفا روی عکس زیر کلیک کنید در بخش نظر سنجی سایت شرکت کنید و با نظرات تان ما را در بهینه سازی سایت مان یاری داده ودر قرعه کشی جوایز (لوازم اشپزخانه )نظر سنجی شرکت فرمائید   متشکریم  "   

 

پرفروش ترین ها

پربازدیدترین ها