Top

ماهی شیر

 

 

آیا ماهی شیر بهترین ماهی جنوب است؟

شناخت ماهی شیر

شناخت ماهی شیر بعنوان یکی از مشهورترین و محبوب ترین ماهی های جنوب کمک بسیاری در انتخاب و خرید ماهی می کند. اما برای اینکه متوجه بشیم که واقعا این ماهی تا چه حد طرفدار داره باید یک سری نکات از ویژگی های ماهی شیر را بدانیم.

شناخت ماهی شیر از ظاهر

شیر ماهی یا ماهی شیر از ماهیان جنوب هست و اسکلتی استخوانی دارد و پوست بدنش تقریبا خاکستری رنگی است.

طول این ماهی بیش از چهار برابر عرض آن هست و دم دوکی شکل دارد.

از نظر ظاهری نزدیک به ماهی قباد هست.

با این تفاوت که روی بدن ماهی شیر خط خطی است. در حالی که ماهی قباد بصورت خال خالی هست.

ماهی شیر فلس بسیار ریزی دارد. این نکته ماهی شیر را از ماهی دیگر متمایز می کند.

باید توجه کرد به همین دلیل ماهی شیر گوشتی بسیار حساس دارد و نمی شود به مدت طولانی آن را در فریزر یا یخ نگه داری کرد.

شناخت ماهی شیر

در مقاله بهترین ماهی برای خوردن کدام است؟ به جنبه های مختلف ماهیان پرداخته شده اما حالا در زیر از چهار موضوع متفاوت، بافت گوشت، ضایعات ،میزان تیغ و سایز بندی ماهی شیر رو بررسی می کنیم.

شناخت ماهی شیر از روی بافت گوشت

ماهی شیر گوشت سفید رنگی دارد و بافت گوشت آن بسیار نرم است.

گوشت نرم ماهی شیر بعد از پخته شدن  نرمی خود را حفظ می کند.

بافت لایه ای آن باعث می شود موقع سرخ کردن، قلیه ماهی یا شکم پر،گوشتش از هم جدا نشه.

برای مثال ماهی سنگسر یا شعری گزینه خوبی برای ماهی شکم پر نیستند.

این ماهی ها بیشتر برای قلیه و سرخ کردن بکار می رن.

و یا ماهی شوریده یا راشگو رو بیشتر سرخ می کنند و کمتر برای قلیه مناسب هست.

بنابراین ماهی شیر گزینه ایده آلی برای پخت انواع غذاهای دریایی هست و این بر محبوبیت ماهی شیر افزوده است.

شناخت ماهی شیر

میزان ضایعات ماهی شیر

ماهی شیر ضایعات بسیار کمتری نسبت به ماهی های دیگر از جمله ماهی شوریده ، سرخو ، کوتر ، جش و آبزیان دیگر دارد.

فیله ماهی شیر ۶۵ درصد گوشت خالص بدون استخوان و تیغ رو داراست و تنها ۳۵ درصد ضایعات دارد.

درحالی که این درصد برای ضایعات ماهی شعری ۵۰ درصد هست و برای ماهی تن یا ماهی هوور حتی بیشتر از ۵۰ درصد ضایعات هست.

میزان تیغ ماهی شیر

نکته بعد میزان استخوان و تیغ ماهی شیر هست.

این ماهی یک اسکلت استخوانی دارد که موقع فیله شدن براحتی جدا می شه.

میزان تیغ کمی دارد که نزدیک قسمت سر ماهی هست و براحتی از گوشتش جدا می شود.

برای مثال ماهی بنی یا ماهی خارو میزان تیغ زیادی دارند و درحالی که ماهیان خوش طمعی هستند اما مورد اقبال قرار نمی گیرند.

 

 

پرفروش ترین ها

پربازدیدترین ها